AKTUELNO

U SUSRET II MEĐUNARODNIM IPA SUSRETIMA “BIJELJINA 2017.” – PROGRAM 2017-03-06

IPA RK Bijeljina će u periodu od 28.04. do 30.04.2017. godine ( petak / nedelja) realizovati manifestaciju pod nazivom “II MEĐUNARODNI IPA SUSRETI “BIJELJINA 2017.” Sve pripremne radnje su isplanirane, utvrđena su i podijeljena zaduženja i u organizacionom odboru očekuju veliki odziv pozvanih prijatelja i simpatizera Kluba, kao i veće prisutvo građana Bijeljine na samoj manifestaciji. Ovim putem pozivamo sve naše članove koji imaju želju da se prijave na učešće u manifestaciji da to učine najkasnije do 20.04.2017. godine a kotizacija iznosi 20 KM po učesniku.

Da bi članstvo a i javnost bila bolje upoznata sa ovim događajem u nastavku prilažemo program susreta, skicu staze za autotrke u Bijeljini, elaborat bezbjednosti, pravilnik takmičenja i slike smještajnih kapaciteta za goste.


PROGRAM DRUGIH MEĐUNARODNIH IPA SUSRETA  „BIJELJINA 2017“

PETAK, 28.04.2017.g. – Dolazak gostiju iz udaljenih destinacija       

Do 19:00 časova,    dolazak delegacija iz udaljenih mjesta/ država i smještaj gostiju, u Motelu i restoranu „Semberski salaš“ (Pavlovića put BB, Preko puta Etno sela Stanišići)  (noćenje po osobi 20 km /10 Eura sa doručkom).

SUBOTA, 29.04.2017.g. – Auto slalom trke   

Od 10:30h do 11:00h Dolazak takmičara i gostiju na Trg Kralja Petra I Karađorđevića u Bijeljini (centar).

Od 11:00h do 12:00h Tehnički pregled i verifikacija vozila.

Od 12:00h do 12:15h Sastanak sa učesnicima trke.

Od 12:15h do 13:00h Upoznavanje vozača sa stazom.

Od 13:00h do 13:15h Objava startne liste.

Od 13:15 start prvog treninga (vozi se 2 kruga). 30. Minuta po završetku 2 treninga, nastupa start 1 trke, vozi se 1 krug, ako uslovi budu dozvoljavali, vozi se 2 kruga. -Detaljna satnica treninga i trke biće objavljena po završetku prijave i tehničkog pregleda na dan same trke 29.04.2017.g.-U okviru manifestacije predviđamo i aktivnosti na samom trgu. Između ostalog i izložba automobila kako i novije generacije tako i oldtajmera. U programu na samom auto slalomu biće priređen ručak između pauza takmičenja.

Do 17:00h Završetak Auto slaloma.

Od 17:00 do 19:00 slobodan program i odmor za učesnike i goste.

Od 19:00h Motel  i restoran  „Semberski salaš“(Pavlovića put BB, Preko puta Etno sela Stanišići)   , svečanost, zajednička večera uz muziku, uručivanje pehara za najbolje pojedince, uručivanje zahvalnica, diploma ,priznanja i potpisivanje povelja o bratimljenju, i  obraćanje svih predstavnika prisutnih IPA Klubova.

Učešće za večeru po jednom članu iznosi 20 km / 10 Eura, u šta je uključena neograničena konzumacija jela i pića.

Nedelja, 30.04.2017.g. – Ispraćaj gostiju

09:00 časova, doručak.

0d 10:00 do 12:00 Obilazak Etno sela Stanišići.

U 12:00 ispraćaj gostiju.

Napomena:

Za goste koji dolaze u petak, iz udaljenih destinacija, kao i za goste koji žele noćiti subotu na nedelju smještaj se po najavi / rezervaciji obezbeđuje Motelu i restoranu  „Semberski salaš“  . Noćenje po osobi 20 km / 10 Eura) sa doručkom.

Učešće za večeru u Motelu i restoranu   „Semberski salaš“  (Pavlovića put BB, Preko puta Etno sela Stanišići ) po jednom članu iznosi 20km / 10 eura, u šta je uključena neogranilčena konzumacija jela i pića.

Maksimaln broj takmičara je (6), tačnije tri žene i tri muškarca. Maksimalan broj rukovodilaca ili gostiju je (2), što ukupno 8 članova jedne regije.

Regije koje nemaju učesnika za auto slalom, maksimalan broj gostiju je (8).

Potrebno je da nam dostavite brojno stanje vaših članova koji dolaze najkasnije do 20.04.2017.g. na našu email adresu: ipabijeljina@gmail.com .

Dodatne informacije možete dobiti od Predsjednika IPA RK Bijeljina Boška Kojića na telefon: 0038765-826-267.

„SERVO PER AMIKECO – SLUŽITI KROZ PRIJATELJSTVO“

S poštovanjem,

Predsjednik IPA RK Bijeljina

 Kojić Boško


 STAZA ZA AUTO TRKE U BIJELJINI

 


 

AUTO SLALOM TRKA

 -POSEBAN  PRAVILNIK-

Pregled vremenskog rasporeda manifestacije auto slaloma:

od 11:00h – 12:00h Tehnički pregled-verifikacija vozila.

od 12:00h – 12:15h sastanak sa učesnicima trke.

od 12:15h – 13:00h upoznavanje vozača sa stazom.

od 13:00h – 13:15h objava startne liste.

Od 13:15 start prvog treninga (vozi se 2 kruga). 30. Minuta po završetku 2 treninga, nastupa start 1 trke, vozi se 1 krug, ako uslovi budu dozvoljavali, vozi se 2 kruga.

-Detaljna satnica treninga i trke biće objavljena po završetku prijave i tehničkog pregleda na dan same trke 29.04.2017.g.

-U okviru manifestacije predviđamo i aktivnosti na samom trgu. Između ostalog i izložba automobila kako i novije generacije tako i oldtajmera.

ČLAN 1.
Na osnovu odluke skupštine RK IPA Bijeljina donijeta je odluka da se 29.04.2017.g. na godišnjicu od osnivanja kluba organizuje auto slalom sa početkom u 10:30h na trgu Kralja Petra I Karađorđevića i ulici Vuka Karadžića.

ČLAN 2.
Organizacioni odbor biće naknadno objavljen, kontakt u pripremi manifestacije je Mile Rebrinović- tel: 0038765546817

ČLAN 3.
Lokacija, treninzi trke, bodovanje.

Sportska manifestacija se održava na trgu Kralja Petra I Karađorđevića i ulici Vuka Karadžića i to dužini od 700m, mjesto starta je na početku ulice Vuka Karadžića od opštine, širina staze je 4m, maksimalna 6m. Skica staze je sastavni dio ovog pravilnika. Ukupno će se voziti 2 treninga i 1-2 vožnje u zavisnosti od broja učesnika.

ČLAN 4.
Službena lica takmičenja biće objavljene na dan takmičenja na oglasnoj tabli.

ČLAN 5.
*Uslovi za vozila:
Sva vozila moraju proći tehnički pregled i zadovoljiti uslove vozila u javnom saobraćaju. Moraju biti registrovana.
*Vozila na takmičenju biće svrstana u klase i to:
Klasa I od 1 do 1200 ccm
Klasa II od 1200 do 1600 ccm
Klasa III od 1600 cmm +.
U zavisnosti od prijava dame će biti razvrstane po klasama, ako ne bude dovoljan broj biće promotivna vožnja za dame.
*Organizator će obezbjediti startne brojeve za sve učesnike

ČLAN 6.
Pravo učestvovanja imaju svi pripadnici IPA-e koji imaju važeću vozačku dozvolu, potvrdu o obavljenom ljekarskom pregledu na samom takmičenju. Sa jednim automobilom mogu učestvovati više vozača.

ČLAN 7.
Prijave za takmičenje šalju se na obrascu koji je sastavni dio ovog pravilnika. Prijave će se primati po završetku tehničkog prijema 29.04.2017.g. u 11:00h.

ČLAN 8.
Svaki pojedinačni vozač dužan je uplatiti kotizaciju za nastup u iznosu od 20km/10 eura.

ČLAN 9.
Sigurnosna oprema vozača:
Obavezbna je odjeća sa dugim rukavima, zatvorena obuća, kaciga je obavezna u svim klasama (organizator će obezbjediti određenu količinu kaciga za takmičare).

ČLAN 10.
Svaki takmičar nastupa na svoju vlastitu odgovornost, te se potpisom prijave  za takmičenje odriče bilo kakvih prava za traženje odštete od organizatora ili njegovog angažovanog ljudstva po pitanju bilo kakve štete ili povrede.

ČLAN 11.
Kaznene odredbe:
Svaki takmičar koji napravi discplinsku grešku i prestup biće sankcionisan od strane vođe takmičenja. Kazna može biti usmena ili kazna isključenja sa takmičenja.

ČLAN 12.
Po završetku takmičenja na svečanoj večeri biće uručene počasne nagrade i to od 1-3 mjesta, pehari za muškarce i žene.

ČLAN 13.
Parkiranje takmičarskih vozila:
Sva takmičarska vozila biće parkirana prema unaprijed donesenom rasporedu ispred zgrade opštine i okolo.

ČLAN 14.
Promocija događaja i promotivni sadržaj:
Organizator će u toku događaja uz najavu na vrijeme organizovati niz promotivnih aktivnosti sa ciljem podizanja sigurnoti u javnom saobraćaju.

ČLAN 15.
Tumačenje ovog pravilnika u isključivoj nadležnosti je direktora takmičenja Mileta Rebrinovića.

Prilog 1. Skica staze
2.  Obrasci prijave

Napomena:
U slučaju nejasnoće u vezi pravilnika ili bilo koje stavke takmičenja možete se javiti direktoru takmičenja Miletu Rebrinoviću na broj tel: 0038765546817

Organizator
IPA RK Bijeljina
Mile Rebrinović


Elaborat bezbjednosti
Auto slaloma 2017

1.Uvodne odredbe
*Staza na kojoj je predviđeno održavanje auto slaloma obuhvata trg Kralja Petra I Karađorđevića i ulicu Vuka Karadžića.
*Ukupna dužina staze na kojoj se odvija auto slalom je 700m. Širina staze na svim dijelovima je 4m, a na pojedinim dijelovima 6m.

2.Osiguranje staze
*Osiguranje staze podrazumijeva mjere i postupke koje je organizator dužan da sprovede u cilju prevencije nepoželjnih posljedica koje se mogu javiti u toku izvođenja auto slaloma. Osiguranje podrazumijeva redarski, medicinski, vatrogasni, službi komunikacija kao i službena policijska lica.
*U osiguranju staze pored redarske službe učestvuju sudije, spsortski funkcioneri i dodijeljeni pripadnici MUP-a. Minimalan broj pripadnika MUP-a zavisi od rasporeda MUP-a,a minimalan broj redara-sudija kao i funkcionera je 5.
*U svrhu medicinskog osiguranja organizator se obavezuje da angažuje najmanje jedno interventno vozilo hitne pomoći koje ćebiti raspoređeno na startu slaloma i to u vremenu od 11:00h do završetka takmičenja.
*Vatrogasno osiguranje koje će biti angažovano tokom auto slaloma predviđa: Postojanje interventog vatrogasnog vozila sa posadom na startu auto slaloma. Duž staze na kojoj se odvija trka biće raspoređeni vatrogasni aparati na sudijskim mjestima.
*Radio veza pokriva cjelokupnu stazu auto slaloma trke (sve sudije na relaciji start-cilj, direktora kao i specijalizovane službe hitne pomoći i vatrogasaca) kako bi moglo da se pravovremeno reaguje u slučaju neželjene ili incidentne situacije.
*Sve zone dozvoljene za publiku biće označene dok će zabranjene zone biti ograničene trakama uz prisustvo fizičkog- redarskog  obezbeđenja.

3.Raspored sudija i redara na auto slalom trci
*Sudije- Raspoređeni su po skici staze gdje je ucrtan raspored sudija. Sve sudije opremljene su sa signalnim prslucima, metlom, prenosnim vatrogasnim aparatom i odgovarajućim signalnim zastavicama.
*Start- Na ovom sudijskom mjestu dozvoljeno je prisustvo sljedećim licima: Voditelju takmičenja, i njegovim pomoćnicima, pripadnicima policije, redarima, vatrogascu sa prenosnim aparatom za gašenje početnog požara i mjeriocima vremena. Od materijalnih sredstava sudijsko mjesto je snadbjeveno sa: signalnim zastavicama, ručnom radio stanicom, zapisnicima za to sudijsko mjesto i drugim potrebnim materijalom.
U zoni starta se nalazi još i ekipa hitne pomoći sa vozilom, vatrogasna ekipa sa vozilomi šlep službom.
*Cilj- Na ovom sudijskom mjestu dozvoljeno je prisustvo: sudije za mjerenje vremena, redarima, pripadnicima policije,i vatrogascu sa prenosnim aparatom za gašenje početnog požara. Na udaljenosti od 50m od ciljne linije postavljeno je sudijsko mjesto označeno sa –stop- signalizatorom  sa sudijama koji formiraju kolonu za ponovni start.
Ukupni broj funkcionera, sudija i redara tokom izvođenja auto slalom trke je 20.

4.Mjesto za smještaj publike
*Zona preporučena za publiku je nacrtana na skici koja je sastavni dio elaborata i nalazi se na minamalno udaljenosti od 5m. Službena lica koja rade na postavljanju staze obavezna su da jasno na odgovarajući način postave određne elemente bezbjednosti.
Lice odgovorno za bezbjednost dužno je da se lično uvjeri da je staza postavljena po elaboratu, da o eventualnim problemima odmah obavjesti voditelja takmičenja radi preduzimanja mjera za uspostavljanje pune sigurnosti za publiku.

Direktor takmičenja
Mile Rebrinović

Izvor: IPA BIJELJINA

Leave a comment

Your email address will not be published.


*