AKTUELNO

HUMANITARNA POMOĆ OD ŠD “FONTANA” IZ TOLMINA / SLOVENIJA *(FOTO)

09.06.2014 – Modriča – Tokom druženja i uzajamnih posjeta sa IPA klubovima iz Slovenije naš klub je stekao i prijatelje u Športnom društvu “Fontana” iz Tolmina. Narodna izreka “da se pravi prijatelji prepoznaju u nevolji” se dokazala 9. juna ove godine kada je našem klubu dostavljena humanitarna pomoć koju su sakupili članovi ŠD “Fontana” iz Tolmina i svojim kombi vozilom dovezli u Modriču. Organizator sakupljanja ove pomoći bio je Gregor Plajnšek a sa njim u Modriču je došao i Martin Maver.
Ova pomoć je namjenjena članovima našeg kluba koji su bili najviše pogođeni katastrofalnim poplavama i to sa područja Modriče, Doboja, Bijeljine i Šamca.

Nakon istovara, naše goste i nekoliko članova našeg kluba ugostio je Mićić Dragan iz Vranjaka, prijatelj IPA RK Doboj. Ovi vrijedni domaćini organizovali su bogat ručak uz opuštenu i vrlo prijatnu atmosferu.
Nakon ručka naše goste i nekolko članova kluba primio je Načelnik Opštine Modriča Mladen Krekić. Tom prilikom gospodin Krekić je goste upoznao sa dešavanjima u toku poplava i trenutnoj situaciji, te planovima za saniraje ogromnih šteta od poplava na području opštine Modriča. Zahvaljujući se na ovoj pomoći, gospodin Krekić je, između ostalog, rekao i:
“Ovo vam nikada nećemo vratiti, jer ne želimo da se ikada nađete u ovako katastrofalnoj situaciji u kojoj se mi trenutno nalazimo”.
Nakon prijema kod Načelnika, ispratili smo naše goste koji su krenuli nazad u Sloveniju.

Uprava IPA RK Doboj je na osnovu svoje evidencije te kroz kontakte sa članovima kluba sa poplavljenih područja sačinila spisak i konkretan plan raspodjele ove robne humanitarne pomoći. Pomoć je raspoređena u 18 humanitarnih paketa za 18 naših članova sa područja Modriče, Doboja, Bijeljine i Šamca. Za svaki humanitarni paket sačinjen je i prateći dokumenat, odnosno konkretan spisak sadržaja paketa sa ovjerom kluba i potpisom primaoca. Kopije svih otpremica pohranjene su u arhivi kluba kao i originalni prijemni list od donatora ŠD “Fontana” iz Tolmina. Humanitarni paketi su već sledeči dan uručeni korisnicima, odnosno distrubuirani putem predstavnika iz Doboja, Bijeljine i Šamca.

Uprava IPA RK Doboj se u ime svih članova kluba najtoplije zahvaljuje Mićić Draganu na domaćinskom prijemu, a takođe i Načelniku opštine Modriča, Mladenu Krekiću na prijemu.

Posebno se zahvaljujemo organizatoru ove humanitarne akcije, Gregoru Plajnšeku te kolegi Martinu Maveru, a takođe i svim članovima ŠD “Fontana” iz Tolmina. Svima njima želimo mnogo sreće i uspjeha u radu i životu.
Hvala prijatelji !

SERVO PER AMIKECO – SLUŽITI KROZ PRIJATELJSTVO

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*